Automate your Marketing
with Womplify




 
JaJa's FoToPaGe

By: ZAiReEn QiStiNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 3-Dec-2008 01:58 Email | Share | | Bookmark
Ku sudah ada BLOG

Salam uols.....
Tuan Tanah nak bagitahu la kan...kot la ada sesapa yg suka terjah FP mak nih, ingin dimaklumkan yang mak dah create blog.....ihiks
giler gigih baru nak create blog kan?? padahal org lain dah berpages2 dah..nak wat camne dek non, mak mmg selalu ketinggalan..biasa la tuh...ngeh ngeh ngeh
So uols..senang2 leh la jenguk di sana yer...coz rasa2nya hok yg sana lagi terhapdate kot...bukan aku lupa daratan ye uols..tapi kadang2 fp nih sgt selow melow mau upload pic..kadang2 tu sampai hang....
So uols, rajin2 la jengah yer....kot le nak tau citer mak yg x seberapa nih...
http://zaireenqistina.blogspot.com


Friday, 14-Nov-2008 00:40 Email | Share | | Bookmark
~ Ladies Night ~

 
 
 
View all 8 photos...
Tajuk Entry je gempak, kaN?? hahahahha
Actually, hari Rabu lepas aku & geng 3 abdul saja la pegi me'realese'kan paler hotak gi karaoke. sekali sekala kuar buat acara utk gegurl, kan?? syok jua....aku rasa mmg kena jadikan acara bulanan, lah...at least, lapang sket kepala, kan?? (bunyi cam bini + mak yg x sedor diri jek...kehkehkeh)

tapi jgn risau..pemergian kami ni direstui oleh org tersayang taww....takde banyak bunyi punya...sayang laki, mak.....sanggup jaga Qistina time aku gi merewang
Balik keje terus aku lepak umah shiroo..ye lar, aku tumpang dia kan..mak kan tak reti drive...kihkihkih
pastu lepas maghrib terus gerak ke Monterez Golf Club.

Lepas puas menyumbangkan suara & melantak...makanan dia mmg best giler....bantai la layan live band laks..
Meronggeng le kat situ dari kol 8 - 11 malam...

pastu, shiroo hantar le mak balik umah ikut blkg tuh...singgah kfc jap sebab en. somi pesan
sampai umah dlm kol 11.30, Qistina dah tido dah time aku balik tuh. Sengih2 kat laki la kan....puas enjoy?? soalan dia pada aku

~ waiting for the next trip...can't waittttttttttt ~


Friday, 7-Nov-2008 01:55 Email | Share | | Bookmark
~ MiX Entry ~

 
 
 
View all 6 photos...
hmm...ari ni dah masuk 3 hari dirrhea Qistina tak baik2 lagik. kesian aku tengok dia. Badan dia mula nak berisi, datang pulak dugaan cirit-birit. makin kurus kering
ubat dirrhea yg SMECTA tu aku dah bagi dah...siap campur dgn susu lagik...tapi cam x berkesan jer..balik karang aku nak try bagi dia minum yg pure nyer pakai syringe...tak yah campur susu..hopefully cepat la recover.
Qistina klu badan tak sihat, lembik je....kesian sgt. nak main pun ala2 jerk...gitulah klu bebudak x sihat, kan??
ni dia klu time sihat


klu x sihat.... duduk kat meja makan pun siap landing paler kat meja



Harap2 dia cepat la sihat sebab this weekend aku kena stay kat ofis. ada keje lah..tension betul....dahlah dateline on Monday...lebur plan aku nak gi buat rambut

ouh ye....aritu saja la survey2 umah kitorang kat Taman Dato' Haron tuh...mmm...ada perkembangan yang baik. skrg diorang tgh turap jalan & nak buat parking. aku tanya la gak mat2 kontrak @ bangla/indon yang keje situ..dia kata finishing dlm umah suma dah siap..ada gak la aku jenguk2 dari bawah, nampak umah tingkat satu nyer cornice
yg aku tension, umah aku Blok D, tapi Blok E yang siap dulu..pe kes??
aritu tengok, level 7 dah siap pasang aircond
harap2 dapat la kami duduk kat umah nih...dah tak sabar rasanya nak duduk kat umah sendiri..walaupun kecik, tapi itu yang kami mampu...apa2pun alhamdulillah.

tapi aku pun tak harap dapat duduk this year..maybe next year kot..sebab proses CF pun bukan nyer kejap, kan?? takpe....leh kumpul duit lagi sket2..buat tambah2.....
ye ye je buat tambah...takut surut lagi ada...ye lor...next year ada trip, kan??
end of this year, harus la mmg surut kantung nak pegi mana??!! tunggguuuuuuuuuuuu (insya allah)

btw, last week, adik ipar aku datang umah..siap request lagi nak lunch kat umah..takpelah dek non...mak masak je le apa yg mak pandai..klu korang belakang mak nak kutuk2 mak bagai..dipersilakan..ihiks
wah..siap bagitau lagi nak datang kol 1, aku pun dgn gigihnya pegi la kedai nak beli barang basah, kan?? kelam kabut uols...mak kan masak ala2 kura2..very d lembs..cuak la kan coz diorang nak lunch kol 1...tapi bila mak dah siap masak kol 12.30..nan ado kaedahnya....diorang datang kol 3.00..voley?? rasa nak taji pun ada gak
kol 1.30 tu aku tengok diorang tak sampai lagi, aku pulun la makan dulu..lapar siottt...yg laki aku, gigih kan nak makan sesama dgn adik2 terchenta..ha tunggu la ko..tak koser aku....
padan la muka berlapar sampai kol 3.00. ihiks

tu jelah kot mix entry mak kali nih...takde idea la mak nak tulis apa...
tapi malam tadi mak mimpi ngeri la..mmg suspen..bayangkan klu bebetul jadi


Friday, 24-Oct-2008 00:25 Email | Share | | Bookmark
~ Jcard Day ~

 
 
 
Memandangkan 22hb aritu ada jcard day kat OU, aku dgn selamba kodok nye telah menghadirkan diri sebentar ke OU ittew...mintak permission ler kat boss dulu, kan??ihiks...
aku pegi bukan saja2 nak tabur zakat..tapi mmg ada menda yg aku nak beli...kasut keje yg paling aku suka dah barai dah...tu pasal kena cari lain wat pengganti...padahalnya bukan takde kasut lain..tapi sumanya jenis heel...tak larat doooow mau pakai semedang.. sakit kakiku.
so nye, kol 7.30 gitu baru aku gerak dari umah...7.45 dah sampai ....kata umah kangkang kera je dari OU, harus la cepat sampai, kan??
tapi JJ bukak kol 8.00..duh! hazabnya nunggu..member aku lagi best..dia hengat JJ bukak kol 7.00..kol 7.00 dah terpacak dpn JJ..sian sama dia
as usual, cino la kan yg akan meramaikan JJ ittew...seperti biasa sure akan jadi piranha
tapi abaikan je...janji matlamat aku tercapai.....kena cepat maaa sebab aku janji dgn boss masuk awal..so, before kol 10.00 aku kena pacak kat opis plak
lepas dapat apa yg aku aim...terus blah lik opis...kol 9.45 dah sampai opis dahh..phewwwww
babies department pun aku tak sempat tengok tauuuu..sungguh tak seronok kerana shopping dgn masa yang terhad. tapi syukur la jugak kan..klu tak mau terobang lagik duit aku.....alhamdulillah..berjaya melawan godaan syaitooon
tu pun, ada hati en. somi ajak aku pegi lagik malam tuhhh....ye lorr..dia tergoda la tu nak amik lagi t-shirt renoma..rege $90 dapat $25 sajork..apa tak menggiler nye seb baik iman aku kuat

sudahnya, dapat la kami satu family bebarang..memasing dpt le merasa..ihiks..tapi this time qistina tak dpt la baju ke..kasut ke....dia cuma dpt toys sajork..tu pun dok memikior nak belikan dia laptop @ menan baby...laki aku dok aim laptop..tapi aku takmo la kan..sebab dia kecik lagik..nanti2 la klu dia dah umur 3 tahun above, baru lah buleh belikan laptop tuh...hok yg nih aku pakai duit raya dia..kehkehkeh..jahat tak aku kata duit banyak dpt, kan??
jgn tak tau..dia selalu ckp...uit kakak banyaaaaaaaaak...abung ada.............(sambil tunjuk kat tabung bear dia)
memula ingat duit raya dia nak belikan gelang tangan..tapi cam..alah tak payahlah....masuk tabung haji dia lagi bagus..tapinya beli emas pun bagus jugak, kan?? klu jual balik lagi dapat untung, kan???
korang rasa mana lagi bagus..beli gelang tangan ke...masuk tabung aji..opinion please...
bukan apa..kot ikut aku..mana minat beli2 emas bagai nih..tapi klu ikut keturunan laki aku....uittt..wajibul anak pompuan kena pakai emas bagai...patut serba serbi kena lengkap anak aku tuh..dari kepala sampai kaki...tapi sebab aku pakai kuasa veto....koserrrr aku nak buat gitew kat qistina

so, ni je le hasil belian kat OU..sungguh luar biasa, kan?? klu tak tuh...baju qistina sajork


dua lai baju tu en. somi punya...semua 70% less..
hok sling beg dgn kasut tuh...mak la yg punya


hok nih anak dara yg punya..dia kan tgh excited main baby2 kan..so aku beli la yg nih..molek le sket dari doll dia yg keras kejung tuh...dahlah kejung, kecik tapak tangan aku plak tuh saiz dia


Tuesday, 21-Oct-2008 00:56 Email | Share | | Bookmark
~ Qistina 26 months ~

 
 
 
Lama tak update milestone qistina....bila dah lama tak update tu, for sure la kan aku lupa apa development dia setakat umur 2 tahun 2 bulan nih..huhu


so far apa yg aku nampak,

@ dah boleh mengira dari 1 - 10..tapi guna bahse dia lah....atu..uwa...iga...ampat, emma, eeenam, ojoh..apan.....poloh....sokmo lupa nak sebut 9. ....

@ kuat merajuk...gaya merajuk tu mmg bikin kitorang panas...klu kena marah @ tegur, sah2 dia akan terus tekup muka kat bantal...takpun dia buat gaya peluk tubuh tuh..pastu muka tunduk ke lantai...muncung soheh la kan sedepa..kang ibu ikat kang ..yang paling getik, bila dia merajuk, lari pegi dinding pastu tekup muka kat dinding...
klu dia merajuk, kitorang mmg wat derk jer...tak koser nak layan...tapi dia mmg keras hati..lama giler baru dia nak datang kat kitorang..

@ suka main anak2...kejap2 nak tengok baby lah..nak tidokan dia lah...nak susukan dia lah....masalahnye dgn aku sekali jadi mangsa..soh tidokan baby dia tuh...siap soh aku peluk baby tu lagik
tapi aku kesian sunggoh tengok baby tu sebab keras kejung tak rupa baby...
so nyer, mcm nak beli satu ler yg ada rupa baby sket...nak beli yg sejibik baby tu mahal sgt..sampai 200++..klu hok tuh, dgn aku sekali excited main

@ dia suka tanya kitorang, atuk mana...nenek mana....iman mana, poteh mana, sampai berulang2..letih aku nak jawab

@ klu masuk umah tak nampak ayah, sure tanya ayah mana....klu tak nampak aku pulak...dia tanya mak mana....klu bangun tido pun sama gak..salah satu dia tak nampak, sure dia tanya punya..dah buleh agak dah

@ suka suruh aku pukui ayah dia....dia tak sebut puk @ pukul tau..tapi pukui...sah2 ikut sapa, kan?? loghat perak ikut pengasuh dia ler.....dia soh pukul klu ayah dia buat hal lah dgn dia...especially klu dlm keta ayah dia buat laju2 ke..corner ke....hah tu mmg ler dia marah. jap gi ada arr sora kat blkg yg soh aku pukul ayah dia..kira dia dah puas hati la klu aku tepuk bahu ayah dia pun

@ skrg ni dia suka bercerita..tapi apa butir pun aku tak paham..siap buleh buat gaya lagik...maybe dia citer pasal dia kat umah pengasuh kot...laju giler plak tu dia ckp...
tapi klu dia mintak menda tuh, buleh plak aku paham

@ klu jumpa pompuan muda, dia mesti panggil kakak...suma ofismate aku even yg ada anak pun dia panggil kakak..tapi jgn marah pulak klu yg tua2 di pandangan mata dia tu, dia panggil nenek..huhu
sama jugak dgn lelaki, klu nampak muda dia panggil abang, tapi klu dah tua tuh, mmg direct dia panggil atuk terus.takde nak panggi uncle ke..pakcik ke....huwahuwahuwa
klu tgh jenjalan kat luar, dia nampak org tua..mesti dia kata...atuk..atuk..babai atuk

@ suka sgt dgn baby...klu dia jumpa baby, sure dia akan datang dekat & agah2 baby tuh...takut gak aku kot dia lepuk budak tu time syok mengagah..

@ fave menyanyi & berjoget dah makin berkurang..heheheheh
tapi klu dengar radio dlm keta, mmg la dia ngikut menyanyi walaupun tak tau butir

@ pantang nampak bas dgn lori..sure sebut...sama gak klu dia nampak flight..sure sebut tibang...anak aku tak pandai sebut aeroplane....hikhikhik..tapi gajah mmg dia sebut fen..elephant le tuh....



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net